Fra god ide til virkelighed

Tirsdag 19. marts var Landsbyklyngen Liv i Ådalen vært for et fundraisingkursus. Loke Emil Petersen fra Fundraiseren førte deltagerne igennem de forskellige facetter af fundraising. Deltagerne blev klogere på, hvordan skriver man den gode ansøgning, hvordan man finder den mest relevante fond eller pulje til sit projekt, hvilke faldgruber man skal være opmærksom på og hvor man kan finde hjælp til ansøgningsprocessen. Der var selvfølgelig deltagere fra Ådalen, men også to nærliggende Landsbyklynger ”Landsbyfællesskabet Østdjurs” og ”Midt i Norddjurs” havde folk med.

Mogens Petersen fra Styregruppen for Landsbyklyngen Liv i Ådalen og Distriktsrådet i Ådalen bød velkommen til fundraisingkurset.

En hjælpende hånd

Det kan være stort arbejde at søge penge i fonde. ”Der er mange elementer, man skal kunne beskrive omkring sit projekt, så vi håber kurset har givet en hjælpende hånd til dem, der sidder og knokler med at skaffe penge til at føre de gode ideer ud i livet”, siger Hanne Holstein Ipsen fra styregruppen bag Landsbyklyngen Liv i Ådalen.

Blådalen

Blådalen – en bluesfest, der afholdes i slutningen af august 2019 – er et af de projekter, der skal i gang med at søge fonde. ”Fondsansøgning er lidt af jungle, så det er rart at aftenen har givet os viden og konkrete redskaber vi kan arbejde videre med, når vi skal i gang med at ansøgningerne”, siger Kirsten Kilpatrick Parnset, som er initiativtager til Bluesfesten.

Der var god energi og snak på tværs til fundraisingkurset i Ådalen.

Øje på hinanden

Et af formålene med at etablere Landsbyklyngen Liv i Ådalen er, at få øje på hinandens styrker og potentialer på tværs af hele området. ”Sådan en aften med fundraisingkursus giver mulighed for at tale sammen og måske få øje på, hvor vi kan give hinanden en hjælpende hånd. Det er vigtigt vi kan det”, siger Mette Hansen fra ledergruppen i IF Ådalen.

Fotos: Hans Henrik Pedersen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.